Hungarian English France


 
 

2012. február 25. szombatKocsonyafesztivál

Csodálatos volt a Kocsonyafesztivál Miskolcon! Legalább húszezres közönség előtt léptünk fel (még sosem énekeltünk ennyi embernek!), akik angyali türelemmel hallgatták a népdalokat, és tehetségükhöz mérten adakoztak a Fazekas suli gyerekkórusának krakkói útjára.

Köszönjük, Miskolc!


Miskolci Kocsonya 12.sz.

SZENÁ-TOROK A KOCSONYAFESZTIVÁLON

1996 november 11.-én a világon elsőként, máig is egyedülálló kórus alakult meg, a Szená-Torok, a Magyar Országgyűlés képviselőinek kórusa. „A Haza Házában, a hangulatában méltóságteljes történelmi falak között szükség volt pártvitáktól csendes időkre, amikor több szólamban ugyan, de összességében a külvilág számára is harmóniát mutató produkcióval ajándékozhatunk meg mindenkit, aki szereti a zenét. Szolgáljon az énekkar kulturális és egyúttal jótékony küldetést is, legyen kapocs azok között, akik értik és beszélik a magyar nyelvet, segítsék koncertjeink azokat, akik valamilyen okból kevesebbet kapnak a társadalom fi gyelméből, vagy valamilyen okból segítségre szorulnak.
Tizenötéve annak, hogy korábban zenéhez közelálló hét képviselő megalakította a Magyar Országgyűlés képviselőinek kórusát. A kórus 215 fellépést tudhat maga mögött, s nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egyedülálló műsorunkkal megtiszteljük a Kocsonyafesztivál lá- togatóit. A kórus 3 programban is érintett szombat este a fesztiválkorzó nagyszínpadán. A Balkan Fanatikkal, valamint a Republic együttessel is színpadra áll saját produkcióján túl, Iványi Tamás vezényletével a Szená-Torok kórusa.
A Szená-Torok kórusa amely kizárólag jótékonysági célokkal lép fel, mostani fellépése alkalmával is egy miskolci kulturális jószolgálati ügyet képvisel: a 12. Kocsonyafesztiválon gyűjtést rendez a Fazekas Utcai Általános Iskola és alapfokú művészetoktatási intézmény Fazekas Gyermekkara részére. A gyermekkórus 2012. május 31-től június 3-ig Lengyelországba, Krakkóba utazik, ahol nemzetközi versenyen vesz részt. Eme utazás költségeinek előteremtéséhez keresnek támogatókat. A Fazekas iskolából egy maroknyi csapat a fesztivál 3. napján délben lép színpadra a Balkan Fanatik zenekarral, az adománygyűjtés ott folytatódik.”

 

 

  

A kórus kizárólag jótékonysági rendezvényeken lép fel !

 
Utolsó modósítás: 2012-03-08 15:02